Известие

Collapse
No announcement yet.

Сменям, сменям, а проблема си остава ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ходих при Галин зад Киров бош,за него мпх равоти.
    ALFA ROMEO 156 1.8 16V TS 98г.

Comment

Колеги пишете във Варна каде да се отиде на диагностика

Comment

На мене Галин в Бош ми адаптира МПХ след смяна на дебитомера /оригинален!/ и оборотите се стабилизираха най- накрая. Другите неща също съм ги сменил като колегата. Вариант е да ти смуче въздух от някой пукнат маркуч по хода на входящия въздух към всмукателните колектори и то след дебитомера. Или TPS- a нещо да се прецаква. И не на последно място- лошо зацепен ангренажен ремък! Друго, за което се сещам е: увличане на мотора от диска на съединителя, щом го прави само в движение.
        Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

И аз ходих при Галин и на мен ми адаптира мпх, малко по добре е,но не е както трябва пак клати. За него мпх работи.

Comment

изключвам си оскрост на 1200 оборота и притриса съвсем леко...., като ги пусна от виски обороти и тресе.Странно защо обаче като изчистя клапата и сиичко е супер и за 2-3 дни пак е преебава!
            Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

E дано ви помогне това.
              Моята е 155 2.0 16в. 1996г.
              Почти същия проблем,даже понякога не пали без да съм подал малко газ.При движение с по-ниски обороти(1300 - 2200)с постоянна газ,се осещаше придърпване на моменти.Всичко изброено от вас го тествах и аз(няма нужда да сменявате напосоки-на диагностика си показва ако има някакъв проблем).Диагностиката става с доста стара и евтина програма - ВИЗА.
              След няколко дневно чудене се оказа клапана за рециркулация на отработените газове(ЕГР - а).Днес след обяд го установих - запуших му вакума и ЧУДО - всичко заспа.

П.П.Лошото е ,че диагностиката на го хваща - явно проблема е в самия клапан,щото като извада буксата от електромагнита дето го упавлява си дава грешка.
              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
              Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov
                E дано ви помогне това.
                Моята е 155 2.0 16в. 1996г.
                Почти същия проблем,даже понякога не пали без да съм подал малко газ.При движение с по-ниски обороти(1300 - 2200)с постоянна газ,се осещаше придърпване на моменти.Всичко изброено от вас го тествах и аз(няма нужда да сменявате напосоки-на диагностика си показва ако има някакъв проблем).Диагностиката става с доста стара и евтина програма - ВИЗА.
                След няколко дневно чудене се оказа клапана за рециркулация на отработените газове(ЕГР - а).Днес след обяд го установих - запуших му вакума и ЧУДО - всичко заспа.

П.П.Лошото е ,че диагностиката на го хваща - явно проблема е в самия клапан,щото като извада буксата от електромагнита дето го упавлява си дава грешка.
                Бензиновите 156 нямат ЕГР продължаваме с търсенето.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Re: сменям а проблема си остава

Първоначално публикувано от mariyan_mva
                  От както имам Алфа вече 5 месеца, проблема ми само един играят ми оборотите на празен ход от 400 до 1600 само в движение като освободя от скорост по някой пат и гасни,а като спра ги стабилизира на 840.Алфата е 156 1,8 98г смених, дебитомер,ламбда сонда,дросела е изчистен от нагар,карам я с 98 или 100 октановия бензин,но проблема не се решава ако някои има идея за нешто нека сподели. Ходил сам на диагностика моторчето на празен ход работи идея нямам.
                  Направи ли диганостика в добър сервиз?След смяната на изброените от теб.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

колеги от това което сте изписали до момента мога единственно да ви кажа че на всички ви е един и същ проблема,т.е.много бедна смес на ниски обороти,като гледам сте сменявали всичко и пак не се оправя ,това е защото всички сте се вглъбили в най сложните проблеми на инжекциите ви,а пропускате елементарното(което диагностиката не може да го открие )

значи отсъждам бедна смес-от какво може да е бедна

1-ламбда

2-дебитомер

3-дюзи

4-тпс

5-НИСКО НАЛЯГАНЕ НА ДЮЗИТЕ

6-КЛАПАН ЗА КАРТЕРНИТЕ ГАЗОВЕ

7-УМИРАЩА ПОМПА

м-у другото на ТПС-ите ви има уплатнителен пръстен,вижте и него(намира се м-у тпс исмукателният колектор,дросела)

давам ви малък жокер,вижте в аутодата,колко трябва да е налягането на дюзите
                    145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

значи за различните модели е 2,3-2,7 и 2,8-3,2,това е 1,6 и 1,8/2,0

Comment

Тогава питам колатра ми е направена да роботи с по богати смеси особенно на празен ход но проблема пак го има и то само в движение.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

да не си прекалил с обогатяването,а о-пръстена на тпс

Comment

а, помпата има ли достатъчен дибит,защото нали знаеш че по време на движение ,по точно на ускорение,дюзите пръскат с увеличено време и ако няма достатъчен дибит помпата да ги захранва пада налягането

Comment

Първоначално публикувано от drigata
                              да не си прекалил с обогатяването,а о-пръстена на тпс
                              Не щото и преди това пак го имаше проблема иначе Бобо ми сменя програмата на ЕКУ-то а този пръстен ще го поръчам ако го има в е-пера и ще го сменя само да не се налага после пак адаптациа на клапата.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

относно смученето на въздух от нерегламентирано място,ще ви издам един ефикасен метод за проверка

палите да работи на място,взимате един какъвто и да е спрей(дезодорант,вд и прочие) и пръскате около смукателният колектор,ако има пропуск ,за момент двигателя ще вдигне обороти,после ще възтанови работата си

Comment

Working...
                                X